Články

Už několikrát jsme byli pověřeni sesmolením článků o našich větších závodech místním zpravodajem. Tyto články si můžete přečíst právě tady 

Mistrovství ČR mládeže v agility 2013

Letošní ročník, který se konal 7-8. 9. 2013 v Kroměříži, nám přichystal překvapení v podobě krásného počasí a nezapomenutelných chvílí. Nechyběla  ani spousta  napětí , adrenalinu a nervozity.  Ale to už k závodům prostě patří.
Sobota začala disciplínou se jménem „hra“.  Plně splnila svůj účel, naladila nás a vtáhla do správné atmosféry agility. Nejednalo se však o lehký úkol. Trať totiž určil pes podle toho, do kterého tunelu vběhl. Leo si vybral tunel s delší trasou a vybojoval nám tak 9. místo.
Následuje agility družstev.  Družstvo se skládá ze 4 psovodů a jejich psů, počítají se výsledky nejlepších 3. Zadařilo se nám - 3. místo. Se sobotním dnem jsme se rozloučili jumpingem jednotlivců, nádherným 1. místem. Zdálo se mi neuvěřitelné, že si do součtů poneseme tak dobrý výsledek. Nervozita mi nedopřála odpočinku ani v noci. Připadalo mi, že od momentu, kdy jsem konečně usnula, uběhlo jen pár minut. Svítalo.  Kvůli očekávání nedělního „boje“ se mi už nechtělo ani jíst. Naštěstí mě táta hodně podporoval, a tak jsem se snažila hrdinně dál nepřenášet svoje emoce na Lea.  Začínalo se Jumpingem družstev. Běh se nám s Leem sice nepovedl, ale naše družstvo nás zachránilo, skončili jsme na 7. místě.  V Agility jednotlivců nám organizátoři připravili opravdu zajímavé finále. Startovalo se v pořadí podle výsledků sobotního Jumpingu, nejhorší umístění jako první, nejlepší na konec. Start mě přivítal jako poslední závodnici. Věděla jsem, že pokud se chci dostat „na bednu“ musím doběhnout úplně čistý parkur.  Srdce mi divoce bušilo, klepaly se mi nohy. Tiskla jsem Lea v náručí a doufala. Lucemburský rozhodčí Manuel Alff dal pokyn. Nemůžu se pohnout. Leův věrný pohled mě uklidnil. Usmála jsem se na něj a položila ho před první překážku. Všechny kameny ze mě najednou spadly. Skutečně čistý běh 4. místo. A konečně výsledky našeho součtového „finále“  druzí, tedy vícemistrové ČR mládeže 2013! A k tomu třešnička na dortu, kterou nikdo z nás nečekal,  3.místo v součtech družstev. Dobře vím, že nádherně prožité okamžiky mi zůstanou už na vždycky v paměti. Díky Leo!

European Open Junior 2013

Všechno začalo 20.-21.4. v Praze na Kvalifikačních závodech pro reprezentaci mládeže na European Open Junior (Mistrovství Evropy v agility mládeže) Říkala jsem si, proč nezkusit štěstí. A to mi rozhodně přálo, protože jsem se nakonec opravdu dostala do české reprezentace. V hlavě se mi honily neuvěřitelné představy, čeká mě závodění za barvy České republiky, už je to tak. Poslední procvičení schopností agility proběhlo na víkendovém soustředění v Opavě 18-19.5. Ani jsem se nenadála a přišlo 10.7. Ocitli jsme se s Leonem v autobusu spolu se všemi reprezentanty a jejich psy. Náš cíl byl Wichtrach - Švýcarsko.  Po příjezdu nás překvapilo ubytování v luxusním hotelu pro nás i naše psy. Následovala obhlídka hlavního města Bern a závodiště, kde nás vyděsil povrch, na kterém se mělo běhat. Pořadatelé trávu netradičně posypali pískem, a tak se všude nepříjemně prášilo. Bohužel se naši psi se zdejší úpravou v Čechách nikdy nesetkali, a tak se jim běhalo špatně. Večer jsme si naplno užili oficiální zahájení závodů. Do teď patří mezí mé nejhezčí vzpomínky, jak jsem šla v kruhu, nade mnou kmitaly ve větru vlajky vlajkonošů z více než dvaceti států a všude okolo nás spousta lidí s kamerami a foťáky. Leo tu nezapomenutelnou atmosféru prožíval stejně jako já, hrdě se vztyčenou hlavou kráčel vedle mě. Pocity jsou nepopsatelné. Další den už probíhaly jednotlivé závody. Začínalo se jumpingem jednotlivců, skončili jsme na 14. místě s čistým během. V dalším běhu – agility také s bezchybným během na 12. místě. V součtu naše výsledky vydaly na 8. místo, které mě velmi překvapilo. Vůbec jsem nečekala, že se umístíme v první desítce. V neděli se běhala družstva, složená ze 4 lidí a jejich psů, sčítaly se výsledky nejlepších tří v družstvu. V jumpingu se nám moc nedařilo – 20.místo, lepší bylo umístění v agility 14. místo. V součtech jsme vybojovaly místo 18. Unavení, ale spokojení, plní nezapomenutelných pocitů a nových zkušeností jsme se vydali na cestu domů. Zpátky do milovaných Čech.
Bylo to náročných 6 dní reprezentace, ale zvládli jsme to. Budu vzpomínat celý život a  myslím, že i Leo.